De serrespecialist van Nederland

Veel gestelde vragen

Algemeen

Is een veranda het hele jaar leefbaar?

Veel is afhankelijk van de beglazing die u installeert in uw veranda. Ga ervan uit dat u deze investering maar één keer doet. Dan kan u het beter ineens goed doen met zeer goed isolerend en zonnewerend glas zoals bijvoorbeeld Heat-reflex® .

Is uw serre wel inbraakveilig?

Veranda Nederland heeft een daksysteem ontwikkeld, dat het potentiële inbrekers vrijwel onmogeljk maakt om zich via het dak van uw serre een weg naar binnen in uw woning te banen. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen weet u zeker dat u in een veilig huis woont. Eentje met minder kans op inbraak. Klik HIER voor meer info.

Hebben jullie een showroom?

U kan natuurlijk altijd terecht bij een van onze dealers. We hebben verder ook een (meer dan) uitgebreide showroom in het Belgische Sint-Job-In't-Goor. Dat is vlak over de grens.

Waarom een serre ventileren?

We brengen meer dan 80% van onze tijd binnenshuis door. Jongeren en ouderen zelfs meer. De wetenschap heeft aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Hoe beter uw serres is geventileerd, hoe gezonder de(aangename!) vochtigheidsgraad.

Terug naar boven

Vergunningen en premies

Moet ik een vergunning aanvragen?

Is de serre minder dan 2,5 diep? En wordt hij aan de achterkant van de woning gebouwd? Dan is er alvast geen vergunning nodig!
Neem voor verdere info contact op met de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van uw gemeente. Of u een bouwvergunning nodig heeft, kunt u eenvoudig uitzoeken via het Ministerie van Volkshuistelling, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (webpagina VROM).

Kan ik subsidies krijgen voor isolatieglas?

Sinds 1 oktober 2009 is er een tijdelijke subsidieregeling voor isolatieglas in werking: eigenaar-bewoners en/of Verenigingen van Eigenaars kunnen nu tot en met 31 december 2010 een waardebon aanvragen.

Per geplaatste vierkante meter isolatieglas die voldoet aan de voorwaarden krijgt u een korting van 35 euro. Benieuwd welke die voorwaarden zijn? Klik hier voor de details

Terug naar boven
Terug naar homepagina